Monday, December 28, 2015

Stackable Cots for the Kids


Faheem dah banyak kali request nak beli katil..
Kejam ummi dan abi biarkan anak-anak tidur beralas toto.. Apparently, Ustaz Dr. Pahrol Mohd Juoi pernah mention dalam satu parenting seminar yang aku attend satu masa dulu, anak lelaki perlu diajar tidur atas permukaan keras sebab baik untuk pembentukan tulang..Hihi.. It's neither an excuse nor an escape clause..
Tidur beralas toto pun, dua tiga lapis lah jugak.

Adalah jugak aku tengok-tengok katil untuk the boys. Berkenan katil ikea sebab space savvy. Tapi harganya boleh tahanlah jugak. Tapi, walaupun katil ikea tu space savvy, tetap jugak takde tempat yang proper nak letak dan susun elok-elok. Bilik pelbagai fungsi, faham-fahan ajelah.
Malas nak fikir, aku rasa tunggu renovate rumah baru boleh accomodate permintaan anak-anak. Takpelah anak-anak..Ummi abi dulu masa kecil pun mana ada katil sendiri. Tidur beralas toto jugak, bersempit jugak. Syukur je dengan apa yang ada ye. hihi..

Hari tu pergi cari barang untuk Pasti, ternampak stackable cots. Aku pernah nampak cots ni dekat nursery. Cakap kat zawji, kalau beli ni, anak-anak Pasti kalau tak sihat boleh lah baring kejap sebelum parents datang ambil. Beli untuk anak-anak pun boleh jugak..Hahaha..
Suruh Faqeeh test baring. Dia suka. So we bought the cot.


Seronok anak-anak dapat katil. Though it's not Faheem's dream bed, tapi dia enjoy juga.
Malam tu masing-masing pakat tidur atas cot.
Faqeeh, selalunya tidur agak lasak. Habis pusing 360 darjah, semua dia libas.
But Alhamdulillah, sejak tidur atas cot, dia dah tak berpusing sangat dah. Setakat terlentang, meniarap jelah.

Fathan nak tumpang baring sekejap ye :P



Bila tak pakai, stack kan the cots untuk penjimatan ruang.. Sesuai lah untuk our humble home.
Boleh lah kan for mean time, sementara anak-anak kecil lagi.
InsyaAllah bila ada rezeki renovate rumah nanti,  we'll make a proper bedroom with proper bed for you.


4 comments:

  1. nuseri rayyan pn guna ni.. beli satu set ms registration so nnt lepas abg habis guna sambung adik plak guna hihi

    ReplyDelete
  2. taska iris + izhaara pn pakai ni...tp rendah ckit..ok je...senang simpan...dorang pn blh angkat sendiri sbb ringan....

    ReplyDelete
  3. Assalam dear, beli kat mana ni. Brp rm ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Dekat caliph resources, seri kembangan. Rm80

      Delete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015