Thursday, May 5, 2016

Laminated Flooring by SKFloor


Rumah ni memang dah pakai lamintaed flooring from day one we stayed there. I can still remember zawji (en. tunang at that moment) sibuk mencari quotation for laminated flooring sebelum kahwin dulu. Agak susah jugak at that moment. Dan kami pilih design yang fit our constrained budget. Limited jugaklah choice yang ada.
6 years has gone by. The floor still remain in good condition, Alhamdulillah.

Gambar ni don't do justice to the floor condition. Huhu.. This was taken masa kitchen still under renovation. Berhabuk bagai lagi.

We feel that we have made the best decision by installing laminated flooring sebab anak-anak kami MasyaAllah, sihat aktif dan ceria. Anak-anak hebat dan cemerlang dunia akhirat, InsyaAllah.
Dah banyak kes hero-hero ni jatuh terlentang, hantukan kepala ke lantai dan sebagainya. Alhamdulillah sihat walafiat dan tiada kecederaan berat.
Memang sesuai sangatlah pasang lantai kayu ni.


So, bila dah extend kitchen, dapur tu memang pasang tile lah sebab ruang yang dijamin akan selalu basah. Tak mampu nak mop lantai every minute of the day. huhu..
Ruang kitchen lama has turn to be a dining area. And we decided to install laminated flooring jugak supaya sync dengan living area. Last time kami ambil brand Inovar. This time around pun ambil Inovar, tapi different code. Code lama dah tak produce lagi. Cari colour code yang paling hampir. Alhamdulillah ada, though a bit darker. Tapi aku lagi suka the new floor punya texture. hihi.

Before

After

Another angle.


Kecil je ruang yang nak di laminated kan. 10ft x 15ft.
Kalau tengok gambar atas ni, see the different in colour of the old and new floor. Yang baru ni a bit darker. Itu je the nearest. Ok lah kan.


Model lantai. hiks ;)

Total cost for our laminated flooring, all in RM1400+. Since our floor area yang nak di-laminated-kan less than 200 sqft, ada caj pemasangan sebanyak RM250.

Kalau ada yang berminat nak pasang laminated flooring, boleh tengok FB page SKFloor.
Atau call/whatsapp terus owner dia: En. Sham 012-3719425

Personally, aku puas hati dengan workmanship SKF ni. Nampak lebih kemas as compared to the previous installer. Dan dia tak pilih job, besar ke kecil, dia layan je. Sebab ada some yang tak layan kalau job bawah 300sqft. Kerja pun cepat. Couple of hours je dah siap. Alhmadulillah..


No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015