Friday, May 27, 2016

Untuk Cikgu


Hari minggu tanpa abi, we just stayed at home doing our own business. Haha..
Ajak Faheem dan Faqeeh buat kad untuk cikgu.

Their name, written by Faheem. Kejap kecik, kejap besar. Ikut mood dia.




These angry birds was drawn by Cik Ira, coloured by Faheem quite some time ago. Faheem diam-diam duduk bertapa di bilik ummi, gunting angry birds ni. Tiba-tiba je datang tunjuk dekat ummi angry birds yang dah siap digunting. 

Tak sangka pulak his cutting skill looks quite ok for his age. Nak marah mulanya sebab dia main gunting, but then, tak jadi marah. Just advice him to not play with scissor without ummi's consent. Nak gunting anything, do it in front of me.


They insist to put the angry bird on the card. Ok, I'll just follow. They glued the angry bird themselves. Bila tengok balik depan belakang, the red one tu terbalik. Mulalah Faheem buat muka frust. He's a very particular person, almost perfectionist. Tak boleh ada silap sikit. Puas pujuk, told him that it's ok to make mistake sometimes, mistake that is not a sin. Senget sikit je pun. Barulah dia ok.


Faqeeh, bangun pagi terus cari kad untuk cikgu nak masukkan dalam beg, takut tertinggal.
Sampai sekolah, tak sempat duduk, dah buka beg, hulur kad pada cikgu.
Semangat betul.

 Sambutan Hari Guru was done on 23rd May. Cikgu dah pesan the week before suruh parents bawak makanan sikit. Potluck. Laju je aku call Mokcu mintak tolong dia buat brownies. Heheh..
Thanks adik. 

Brownies baked by Mokcu aka my adik. Tapi bukan yang ni aku hantar kat sekolah. Ni untuk stok di rumah. Sedap lah pulak...Meh mokcu baking kat umah kaklang mu ini..hahahahaha..




No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015