Thursday, June 23, 2016

Faheem's First Exam : Result


Kertas peperiksaan Faheem ni cikgu pulangkan last week lagi.

Allahuakbar. Alhamdulillah.
Tak sangka ummi. Ummi under estimate anak ke ape ni? Huhu..
Bukan under estimate. Tapi Faheem ni, kalau tiap kali hantar pergi sekolah, mesti cikgu cakap banyak main, taknak buat kerja etc. Kalau cikgu bagi homework nampak macam banyak tu, selalunya sebab kerja yang patut buat dekat sekolah, tapi dia tak buat. huhu..
Bila sit down dengan dia buat homework pun, memang menuntut sabar yang tinggi. Ummi memang fail. So bila part homework, abi lah kena uruskan.

That's why bila tengok keputusan periksa dia, umii macam wow! sangat. Terbeliak biji mata..Kejam kan ummi awak ni..hahahaha. 

Tapi syukur alhamdulillah..Syukur sangat-sangat.


He scored 100 for Math.. Yang ni boleh percaya tanpa was-was. Sebab kalau buat aktiviti dekat rumah, dia memang prefer buat Math. Dan masa jawab exam pun, cikgu cakap, belum sempat bacakan arahan, dia dah jawab terus dah. He even tolong betulkan jawapan kawan dia, siap padamkan jawapan yang salah dan bagi the correct answer. Bila kawan dia jawab yang salah jugak, membebel-bebel mulut dia nak marah.. Adoii.. Exam lah abang. 


Apapun, tahniah abang Faheem. Ummi bangga dengan abang.
Though this is only the beginning of a very long journey ahead. Ummi doakan abang jadi insan yang cemerlang dunia akhirat, anak yang soleh, berperibadi dan akhlak mulia. 
Semoga anak-anak ummi semua sentiasa dalam redha Allah.


No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015