Tuesday, June 14, 2016

Puree & Porridge for Fathan


Masa Faheem dulu aku buat frozen puree.
Masa Faqeeh, he refused puree dan segala yang lembik-lembik. Terus nak mengunyah benda keras-keras seperti biskut. Aku start cuba introduce puree pun lambat, at his 10 months young. huhu..

Now, Fathan's turn.
I started introducing him with solid foods at 7+ months young. Now he is 9 months young.
Kali ni tak buat frozen dah. Tapi bukan buat daily pun. 
Sekali buat untuk lebih kurang 2 days punya meal.
Kiranya, every 2 days lah aku akan prepare Fathan's meal. Then simpan dalam chiller.
Semangat tak ummi? haha..Ambil semangat new humble kitchen ^___^

Here are some of Fathan's meal for my future reference, kalau ada rezeki lagi ;) InsyaAllah.

 Carrot + dates

 Brocolli + raisins

Apple + apricot 

Banana + raisin + olive oil
Potato + carrot + apricot

 Potato + Apricot + Raisin

Rice porridge + potato + salmon slice

 Kiwi + apricot


Rice porridge + anchovy + asparagus

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015