Friday, October 7, 2016

Penang 2.0 #4

Last day in Penang..
So pagi tu siap-siap kemas, terus check-out..
Then, hunt for breakfast spot.
Melalui pencarian di Google, ramai yang recommend gerai roti canai di Transfer Road.
So, off we go..

Sangat ramai orang. Meja dari end to end of the block.


We oredered roti goyang.


And roti canai.Ada kuah daging, and also ayam.
Kalau set, macam ni lah. Roti, kuah banjir dengan isi ayam atau daging, telur mata taruh atas.
Tapi kuah die macam pelik sikit. Nak kata kari, macam bukan kari. Dhal lagilah jauh. Rasa, so-so lah.


Tapi pakcik ni makan memang berselera as usual.



Makanan bolehlah tahan. Cuma part kebersihan, tak berapa terjaga.
Lepas kenyang makan, terus nak gerak balik KL dah.
Masa datang ikut jambatan. Balik, naik feri pulak. Since the kids pun dah berzikir nak naik feri.






Acah-acah hijabista shawl terbang-terbang gitu... Pfttt..




Sampai Butterworth, singgah beli jeruk Pak Ali. Dah ada kedai besar macam one stop centre. Macam-macam ada jual dalam tu. Bukan sekadar jeruk je. Macam-macam lah ada.. Aku bukan hantu jeruk. So beli ala kadar je. Mama beli berkilo-kilo. hehe..

Lepas tu layan selfie dalam kereta, kat RnR etc..haha..






Tamatlah kisah cuti-cuti Penang kali ni.
Sekian.

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015