Thursday, February 2, 2017

Farewell Dinner for Tenant


Around May 2012, dengan izin Allah, kami sewakan apartment kami di Banjaria Court to this lovely couple dari Indonesia. The husband works as a bank officer in one of Indonesian banking company. Both of them pernah belajar di UIA, Gombak previously. So, since the husband kena transfer to the branch di KL, they decided to find a house for rent di area Gombak, since they were familiar with Gombak. And they found our's.

It has been almost 5 years. And now the husband kena transfer balik ke Jakarta. So, they're going back for good.

Sepanjang hampir 5 tahun menyewa rumah, Alhamdulillah, sangat mudah berurusan dengan pasangan ni. Takde kerenah yang tidak menyenangkan lansung. Both of them very sweet, soft spoken and friendly. Rental wise, Alhamdulillah tiada masalah since the company made the payment every month. Masa awal-awal tenancy dulu, dia siap tolong improve our tenancy agreement. Heheh..Kite masa tu baru first time nak jadi landlord, tenancy agreement copy paste dan improvise sikit-sikit dari Mr. Google je. Dan mungkin juga sebab kerja dengan bank, dan since pembayaran sewa rumah dibuat oleh pihak bank, jadi bab tenancy agreement ni memang dia particular sikit. Awalnya agreement kami buat 2 tahun since dia pun tak sure how long dia akan stay Malaysia. Then extend agreement annually. Everytime agreement expires, dia pulak ingatkan kita nak sign new agreement. Personality wise, memang orang yang baik-baik, sopan je. 

Since 4 Feb ni mereka dah nak berangkat pulang ke Jakarta, zawji decided to treat them a farewell dinner. We had dinner at Tok Long Islamic Cafe at Kampung Batu Muda Tambahan. Tak jauh pun dari our apartment. Cafe ni actually belongs to makcik kepada my BFF, Anne. Since quite near dengan our apartment, would be easier for our tenant to come. Alhamdulillah the food are nice too.


Borak-borak, makan-makan.. Bila dah nak depart, kena ambil photo kenangan. Mana tahu panjang umur, ada rezeki kami buat kunjungan balas ke Jakarta pulak nanti..InsyaAllah..


Thanks Mr. Wisnu and family for renting our house and for being such a nice tenant. Panjang umur insyaAllah kita ketemu lagi.

Eh...sedih pulak. Zawji kata it's hard to find people as good as this nowadays. But insyaAllah, masih ramai orang yang baik-baik. Mudah-mudahan Allah pertemukan dengan penyewa yang baik-baik juga lepas ni dan permudahkan segala urusan..


No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015