Wednesday, March 29, 2017

12.03.2017 [S.E.V.E.N]


12 March 2017 yang lalu, genap usia perkahwinan aku dan zawji 7 tahun.
Had nothing much to say, aku snapshot status FB on the precious day jelah ye.. haha..

Harapan, memanglah berdoa ke hadrat Ilahi supaya rumahtangga yang dibina atas dasar cinta, suka sama suka berkekalan hingga ke jannah. Nak kata grass is always green, or sky is always blue...Tipulah kan. Biasalah, rencah hidup berumahtangga, ada pasang dan surut, ada suka dan duka. Semoga Allah beri petunjuk, kekuatan, ketabahan, kesabaran untuk hadapi tiap ujian dengan penuh hikmah. Susah ke senang, both tetap ujian. Mudah-mudahan kami tak cepat melatah dalam mendepani setiap ujian. Allahumma ameen.

On the precious day itself, takde any special celebration pun. Just wish lovey dovey je. ahahaha.
Anak-anak yang dapat hadiah instead of ummi abi. hihi..

Amanah dari Allah, juga ujian buat ummi abi. heheh. Dieranglah yang paling happy.

Then on 18th March, we had our postponed anniversary celeberation.
Just the two of us. haha. Ummi kejam.
Once in a blue moon, ummi abi nak jugak dating berdua. huhu..

Booked hi-tea di Makan Kitchen @ Intermark Hotel

Mak yong malas nak berjalan snap gambar bagai. Snap gambar the nearest counter je lah buat cukup syarat. huhu. Ada Thai, Indian and Chinese cuisine. But we had the Thai's only. Apa menu dia tulis pun tak faham. haha.

Again, some of the foods, sekadar buat syarat. Selebihnya busy membaham. Maafkanlah saya ye. Makyong yang kelaparan.


Pergi dating pun, muka pucat lesi. Teruk betul makcik ni.

 Ni nama dia, pose pegang gelas. Punyalah kita tunggu dia letak gelas nak snap gambar dia, sengaja die pegang gelas tu lagi lama.

The two of us.




Well, I guess sesekali kena spend time berdua macam ni, without the kids.
ahah.

My dear, my zawj, my love..
Please bear with me & grow old together..
Love u much.

4 comments:

  1. Happy family 😊...semoga kekal hingga jannah illy

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq..allahumma ameen. May Allah grant you the same too.

      Delete
  2. Replies
    1. tq..allahumma ameen. May Allah grant you the same too.

      Delete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015