Tuesday, July 9, 2019

Que Sera Sera ~





Biasa dengan kan phrase ni..
Dari kecil dah dengar this nursery rhymes..

When I was a little girl, 
I asked my mother what I will be, 
Will I be pretty? 
Will I be rich? 
This is what she said to me, 
Que sera, sera 
Whatever will be, will be 
The future is not ours to see 
Que sera, sera 
What will be, will be.

Selalu je meniti di bibir. Tapi most of the time, hanya sekadar nyanyi, tanpa menghayati pun maksud lagu ni. Tanpa sedar, dalam hidup ni kita (I mean, me) terlalu banyak fikir tentang masa hadapan. Tentang sesuatu yang samar, yang kita tak pasti. In fact kita memang tak tahu pun apa akan terjadi. What will happen to us in the next single second pun kita tak tahu.

Semuanya adalah rahsia Allah. Qada' dan qadar. Suratan dan ketentuan yang Allah dah susun elok dah untuk kita. Cuma bagaimana kita nak berhadapan dengan setiap situasi itu. Belajar untuk terima dengan syukur, sabar dan redha, walau apa jua pun yang dibentangkan di hadapan kita. InsyaAllah.


No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015