Tuesday, February 17, 2015

Baju Baru

 
Heh..Kemain, baju baru pun sibuk nak announce dekat blog ke?
Haha..Kisah baju raya pun cerita so..so je selama ni..
Tiba-tiba baju baru yang tah untuk ocassion apa, sibuk pulak nak up kat blog..Ape kes?

Hahahaha..

Kisahnya, bukan aku yang berbaju baru..
Tapi dinding rumah dan dinding sekolah dewan Faheem.
Kerrlasss dinding dapat baju baru keh..

Hari tu kan ada cerita pasal terjah Korea Wallpaper Puchong.
Masa tu ada promo. Free wallpaper, bayar installation fees je, RM150 per roll for selected design. Other than selected design, kena add RM50 per roll with minimum purchase of 5 rolls.
Kalau purchase less than 5 rolls, harga jadi lain. Sebab dia akan charge transport pulak ke ape tah.

So, hari tu rambang mata gak memilih dan pening nak decide.
Mula-mula fikir taknak banyak sangat. 5 rolls macam banyak je rasa untuk sekolah Faheem sebab bukan nak buat the whole dinding pun.
Fikir punya fikir, demi nak mencukupkan 5 roll tu, amik sekali untuk rumah sendiri lah..hihi..
Final decision, 4 roll untuk sekolah, 1 roll untuk rumah. Yang untuk sekolah amik 2 design.
3 roll untuk ruang utama kelas, 1 roll untuk bahagian dapur.
 Dan fix installation date pada 14 Feb 2015.

Design yang menjadi pilihan hati dan berdasarkan kata sepakat bersama zawji dan Faheem..
Untuk ruang utama sekolah, Faheem yang pilih. Ada 2 option hari tu based on warna yang sama, tapi corak berbeza. As I thought, Faheem akan pilih corak yang ni sebab ada trucks. Huhu..And aku pun personally prefer yang ni sebab the other design tu nampak messy sikit and a bit dull warna dia.


Mandur besar dan mandur kecil sedang supervise installation works.
 

Faheem kata kawan-kawan cakap sekolah cantik. Kawan-kawan suka. ^_^
Alhamdulillah. Hope that it will create a condusive condition for the kids to learn :)
 
Yang ni kat bahagian dapur sekolah. Pasang half dinding je. Tapi cat dinding tu macam nak kena tukar je. Huhu..Tak match pulak..

Meanwhile, for our Humble Home...
Tema kayu kayan..
Since I know my zawj keen into this wood stuff, I proposed (or is it persuade? haha) to pick this design. Lagipun dia macam blend dengan cat asal living area ni, which is biru..
Bila dah install, tengok ngam jugak dengan our laminated flooring. Yay!


Actually, that was not the feature wall. Cat asal dinding tu light blue. Dinding yang opposite dengan dinding ni was the initial feature wall. Feature wall pun, cat je lah colour lain, which is exactly sama warna biru yang ada dalam corak wallpaper tu. And there is a huge mirror on that blue wall. Lepas ni kalau selfie, dah ada background cun sikit. Hihi..Berangan~

It was just a small humble hall. But cozy enough for the four of us (for the time being..haha..)
Alhamdulillah.

 

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015