Monday, November 11, 2013

Family Trip: Kota Kinabalu ~ #5 Rumah Terbalik


Second day di Kota Kinabalu. 
Breakfast, Ma goreng nasi lebihan dinner semalam. 
Nasi goreng telur namanya..hihi....Ade rencah telur dengan bawang je..Ok what...kenyang lah jugak..
Lepas kenyang makan, kami siap-siap kemas & check-out.
Sebab nak ke Kundasang dan bermalam di Kundasang.
Tapi sebelum tu, singgah University Condo Apartment, ambil sebuah apartment, simpan luggage gabak-gabak tu.
Kami just bawa pakaian untuk sehari semalam ke Kundasang.
Bila dah campak luggage kat UCA, selesa lah sikit dalam van.

Actually takdelah terus ke Kundasang.
Along the way, kami singgah a few places dulu.
So, destinasi persinggahan pertama adalah 
.
.
.
.
.
Situated along the main highway leading to Mount Kinabalu, Kiulu River rafting and all the districts on the east coast of Sabah (i.e Sandakan, Lahad Datu, Semporna and Tawau) in Kampung Telibong, Batu 21, Jalan Telibong, Tamparuli, district of Tuaran.

The overall plan

At reception counter


The entrance fees...Rm 10 for adult & Rm 5 for children.

Sementara tunggu turn masuk...Dah ngamuk-ngamuk dah abang Faheem ni..

Budak bertiga ni bosan menunggu. Tak sabar nak masuk tengok rumah terbalik..

Dalam ni dia kana bawa masuk by group. Masa tunggu dekat luar tu, ada satu group dalam rumah, satu group tengah stand-by kat perkarangan rumah. Once group yang kat dalam dah siap, baru die panggil group yang stand-by ni masuk dan another set of group tunggu kat perkarangan..Tunggu sambil-sambil ambil gambar..Kat dalam nanti tak boleh ambil gambar...Kat luar je boleh..Jadi, bergambar puas-puas dulu kat luar ni..

Kat perkarangan rumah tu ada kereta terbalik..

Hah...konon bionic women ke hape??

Kereta kancil sajoh..

My hero...hehe...Kalau tak dapat angkat kancil ni pun, you are still my hero..kihkihkih..

The upside down house.

^___^

Then, it's our turn to see inside.
Masa nak masuk tu, dia suruh sorang volunteer pukul gong ni dulu 3 kali menandakan ada tetamu datang..Yeahhh..Syahmie is the champion.

Last picture sebelum off camera..Me with Kakti, my one and only sister in law..

Kat dalam tu, semua benda dia susun terbalik. TV besar gabak tergantung, meja kerusi, peti ais, semuanyalah..Pening pulak dok melangut pandang atas..
Yang benda-benda terbalik semua tu dilekat pakai gam atau paku..
Decoration cantik..Pening jugak kalau nak deco rumah dalam keadaan terbalik kan..Nak kena tengok mirror image baru senang nak imagine kot...
Gambar kat dalam rumah nan hado sebab camera is strictly prohibited kennn...

Ehhh...Dah keluar dah..Ni backyard ke hape tah..tu, basikal tergantung kat belakang tu..kewlnesss..


Kat belah belakang rumah, ada upside down garden dengan toilet..Kat sini boleh ambil gambar..

Jamban terbalik...yuckkkkssss...


Sekian lawatan ke Rumah Terbalik.
Faheem yang kurang segar, a bit cranky. Pastu, pantang tengok kamera, mengamuk nak kamera, nak jadi photographer..Kalau dah dapat kat dia, harapan lah nak dapat balik..Mau menangis jerit-jerit..Dia bukan pegang saja-saja je..Sikit punya banyak gambar dia snap. Kalau kita turn off kamera tu, pandai je dia on balik..

Antara gambar yang Faheem snap..
Selfie kot..Banyak gila gambar yang seumpama ni, gambar kaki dia, gambar kaki orang..

Tapi ada jugak gambar yang elok..Ni antaranya..


Gambar ni pun dia yang snap..Nampak tak muka ummi yang bengis tu? Tengah marah lah tu..Geram anak dok snap gambar koksir-koksir...Hahaha~ abi rileks je..Ummi je kecoh..

2 comments:

  1. Bestlaa dpt pegi sana. Nak jugak one day :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best!! Rasa macam kita pulak yg jalan terbalik..hehe...

      Delete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015