Tuesday, November 12, 2013

Family Trip: Kota Kinabalu ~ #6 Jambatan Gantung Tamparuli


Dari Rumah Terbalik, perjalanan diteruskan lagi...
Kalau dah berada di Tamparuli, benda paling sinonim dengan Tamparuli dah tentu Jambatan Gantung Tamparuli...

Haaaa..tu dia Jambatan Gantung Tamparuli...Tengok pun aku dah seram nak jalan...
Jalan bawah pun seram jugak..Kecil je jalan je..Nak kate bridge, tak macam bridge..Tapi kategori bridge jugaklah kan..
At one time, one direction of traffic je boleh lalu..Sebab jalan dia takde railing ke parapet kat tepi..Kalau bergesel kereta, salah satu terjun dalam sungai lah kot. huhu~ Kalau malam sure lagi ngeri nak lalu sini.



Going up..

Rasa macam nak nyanyi lagu Jambatan Tamparuli je kat atas ni..

Dengan anak buah yang sulung...Sikit lagi nak sama besar dengan Cik Ily ^____^

My zawj stress je kot dengan bini dia ni....Nak tau kenapa???

Sebab sampai sini je aku mampu pergi.....hahaha...Eh bukan....ke depan sikit lagi...
Jap....cube tengok jalan kat bawah tu....Haaaaa...ngeri tak nak lalu?? Kalau jenis bawak kereta tak reti nak lurus macam aku ni, confirm terjun masuk sungai...hehe..

Sambung balik....Aku mampu ambil gambar je..Muahahaha...

Haaaaa...kat sini la...Depan sikit je sampai kat area van tu..Pastu aku dah ketaq lutut..Malu nak mengaku ex-bridge engineer...hahaha...
Tak yah berangan lah nak nyanyi lagu Jambatan Tamparuli...Buat orang rasa nak tampar je adalah...kihkih..

Tengok anak-anak buah, rilek je jalan sampai tengah. Mak buah???? Hampeh...
Tapi sebab anak-anak buah jugak mak buah tak berani...Sebab anak-anak berlarian dan melompat dengan girang buat vibration jadi kuat terus absorb sampai jantung mak buah...Kahkahkah...Ade hati nak blame anak-anak buah...Dasar penakut lagi gayat, mengaku je lah woiii...

Lepas tu bergumbira ajak my zawj ambil gambar dekat signage sebagai bukti dah sampai sini...Choiiii..

Takyah nak senyum sangatlah kan kalau tak sampai suku jambatan pun dah ketaq lutut...ngeeee~

Anak-anak, sila jangan penakut macam ummi...teeehihihi..


Related entries:

Family Trip: Kota Kinabalu ~ #1 Planning

Family Trip: Kota Kinabalu ~ #2 Faheem's & Faqeeh's First ERL Ride

Family Trip: Kota Kinabalu ~ #3 Flying With Malindo Air & Car Rental

Family Trip: Kota Kinabalu ~ #4 Marina Court Apartment

Family Trip: Kota Kinabalu ~ #5 Rumah Terbalik

No comments:

Post a Comment

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015