Monday, November 4, 2013

Family Trip: Kota Kinabalu ~ #1 Planning


Trip ni sebenarnya dah plan since last year lagi..Masa tu aku tengah preggy Faqeeh...
Sebelum aku pergi Jogja kalau tak silap..
Booking tiket Air Asia yang tengah promo  masa tu..
Kalau ikut plan asal, our trip is in September..
Based on plan juga, the whole big family akan join.
Means, 13 adults and 12 kids. Kids tu campur la infant dengan children skali.

Then adik ipar is getting married. Around September.
Jadi plan either cancel or postpone..
Flight ticket dah burn la..

One day adik ipar pergi Matta Fair kot..
Then ada promo Malindo Air..Baru launch masa tu kan..
So dia book flight for all..including his wife to be lah kan...hehe..
We decide to go in October, lepas selesai semua urusan kenduri kahwin adik ipar..

When it comes to trip's program and costing, kakak ipar memang terer ah bab ni..
Detail gilos dia punya planning and costing..

 Ni proposed itenary for our 6 days 5 nights there



And this is the budgetting...Kalau tengok total RM nye....huuuuu...jaw dropped kehhh..


Jadi, supaya tak semput masa nak withdraw duit untuk trip, tu yang buat trip fund ni.
Dapat lah jugak collect 1k++ untuk bayar accomodation and transportation..
Shopping belakang kira..

When the time comes, tak semua dapat join...
Some had to backed-out for some reason..
Pengantin baru pun tak dapat join..
So at last, 10 adults and 10 kids je yang pergi.
Itupun kidnap anak buah sorang bawak join sekali, tinggal ibu ayah dengan adik-adik dia..hihihi..
Dan, 1 couple join lambat sikit which is on Friday night baru fly ke KK..
Balik pulak, aku ambil flight pagi, 1 couple yang join lambat tu balik the next day, the rest balik sama hari dengan aku tapi flight malam..

Related entries:





3 comments:

  1. vahhhh acara semua penuh.best nya~ rara nk save acara acara tu leh.nt leh buat rujukan masa nk g sabah semula nt.

    ReplyDelete
  2. terima kasih utk entry ini. iternary yg sgt berguna utk kami yang nk ke KK tahun depan.
    Boleh sharekn nombor kereta sewa? emelkan ke : ismie7@gmail.com

    TQ in Advance

    ReplyDelete

Copyright to ily's
Designed by UMIESUEstudio 2015